Se conturează o majoritate pentru învestirea Guvernului Cîțu. Toate partidele, în afară de PSD, au anunțat că vor vota favorabil

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
florin-citu-inquam-ganea (2)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Se conturează o majoritate confortabilă pentru învestirea Guvernului Cîțu. Ultimii care au anunțat că vor vota guvernul sunt parlamentarii UDMR. Conform unor surse din partid, UDMR are 28 de parlamentari care vor fi prezenți în sala de plen și care vor vota favorabil. PNL a anunțat deja că parlamentarii liberali vor vota la vedere. Pentru a fi învestit, Guvernul Cîțu are nevoie de 233 de voturi.

PNL, USR, UDMR, ALDE, PMP și Pro România au anunțat că vor vota învestirea guvernului. Marcel Ciolacu a anunțat că PSD nu votează guvernul, însă parlamentarii social democrați vor fi prezenți și vor sta în bănci.

În acest moment, conform ultimelor calcule, aproximativ 240 de parlamentari vor vota învestirea guvernului, cu 7 voturi mai mult decât numărul necesar. 

Mai sunt și cei 17 parlamentari ai minorităților naționale, precum și alți 5 parlamentari neafiliați, care nu este clar cum vor vota.

Astfel, sunt șanse mari ca în această seară, membrii Guvernului Cîțu să depună jurmântul la Palatul Cotroceni. 

Echipa de miniștri a lui Florin Cîțu este aproape identică cu cea a Guvernului Orban. Singura modificare, în locul lui Cîțu la ministerul Finanțelor vine Lucian Heiuș. Din guvern pleacă însă Ludovic Orban, care se va ocupa doar de partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri