Șerban Nicolae, critici pentru propunerea de Avocat al Poporului: ALDE ar fi putut găsi și soluții mai potrivite

Data actualizării: Data publicării:
171128_SERBAN_NICOLAE_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Șerban Nicolae a criticat, miercuri, propunerea ALDE la funcția de Avocat al Poporului, Renate Weber. Senatorul PSD spune că „ALDE ar fi putut găsi și soluții mai potrivite”.

Șerban Nicolae a criticat propunerea partenerilor de guvernare de la ALDE pentru funcția de Avocat al Poporului. Senatorul PSD spune că nu e convins că „trecutul domniei sale de președinte al Fundației pentru o Societate Deschisă, Fundația Soros, este cel mai bun argument” dar că „nu există motive pentru a respinge candidatura doamnei Renate Weber cu riscul de a periclita alianța cu un partid loial”. Nicolae a mai criticat-o pe Weber și pentru perioada în care a fost consiliera președintelui Traian Băsescu și pentru „susținerea” pentru „modificările făcute de Macovei în spiritul stalinist cel mai pur”. 

Prim-ministrul Viorica Dăncilă anunța luni că Avocatul Poporului este „al ALDE”, iar Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că Renate Weber va fi propunerea PSD-ALDE pentru funcție. Din partea opoziției au fost propuși Peter Eckstein-Kovacs, susținut de USR, PNL și UDMR și Cătălin Voinea-Mic, susținut de PMP. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri