Tăriceanu: Nu voi vota la referendum. Discutăm despre cai verzi pe pereţi

Data publicării:
tariceanu

Preşedintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că referendumul pe justiţie din 26 mai bruiază alegerile europarlamentare. Tăriceanu a spus la RFI că nu va vota la referendum.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu spune că „orice temă care nu are legătură directă cu alegerile europene nu face decât să bruieze subiectul principal, subiectul principal fiind ceea ce face România în perspectivă la Bruxelles, ceea ce vor face parlamentarii, care sunt temele care se dezbat în PE”. „Există și recomandări atât ale Comisiei Europene, cât și ale Comisiei de la Veneția ca alegerile europene să nu fie suprapuse, să nu fie bruiate cu alte teme (...). Nu am nimic împotriva unui referendum pe teme de justiție, sigur că el poate fi organizat, dar nu în acest moment”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă asta înseamnă că nu va vota la referendum, liderul ALDE a răspuns: „Sigur că da, nu voi vota. Campania pe care noi o ducem vreau să se adreseze cetățenilor, pentru a le sublinia importanța temelor europene, pentru a sublinia faptul că din ce în ce mai multe decizii luate la Bruxelles vizează viața noastră de zi cu zi, pentru a-i pune la curent și a știi cum trebuie să ne poziționăm și a le explica pozițiile noastre pe subiecte majore, cum sunt de exemplu fondurile europene, fondurile structurale, fondurile de coeziune, Politica Agricolă Comună. Sunt o seamă de teme care sunt de interes acut pentru cetățenii români și de care nu discutăm, noi stăm și discutăm acum despre cai verzi pe pereți, că vrea președintele să facă un referendum. Să-l facă”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri