Tăriceanu: Voi susţine o decizie a Coaliţiei pentru a demara procesul de suspendare

Data publicării:
dragnea tariceanu_George Calin inquam_GC_ sedinta PSD-ALDE-4483

PSD are sprijinul ALDE pentru suspendarea preşedintelui, dacă şeful statului va continuă să refuze aplicarea deciziei CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Anunţul a fost făcut chiar de către Călin Popescu Tăriceanu, într-o emisiune la România TV.

Singurul lucru care îi opreşte să demareze procedurile este vacanţa parlamentară şi, implicit, lipsa voturilor, atrage atenţia preşedintele Senatului.

De altfel, chiar Călin Popescu Tăriceanu este plecat în vacanţă, motiv pentru care şi-a delegat atribuţiile de lider al Senatului lui Adrian Ţuţuianu. Asta în contextul în care Liviu Dragnea programase pentru mâine o şedinţă a coaliţiei pe subiectul suspendării şefului statului.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE: „Înainte de a pleca, adică vineri, chiar am avut o discuţie cu Liviu Dragnea pe acest subiect şi răspunsul meu e foarte clar.

Voi susţine o decizie a coaliţiei pentru a demara sau care urmează să demareze un proces de suspendare. Din păcate, în România nu există instrumente intermediare de sancţionare a unor nereguli, derapaje la nivelul preşedintelui României. Există numai o armă care e devastatoare, şi anume suspendarea, şi de aceea mi-am exprimat, în trecut, reţinerea.

În acest moment se pare că nu sunt suficiente voturi pentru a iniţia acest proces, întrucât mulţi parlamentari au plecat deja în vacanţă şi nu cred că e un moment potrivit acesta”.

FOTO: INQUAM PHOTOS: George Călin

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri