Terenuri la Nana: Comisia Călăraşi cere informaţii de la populaţie, aşteptate pe un site, dar şi la Parlament

Data publicării:
comisia calarasi-1

Toţi cei care deţin informaţii relevante despre vânzarea terenurilor din zona comunei Nana sunt invitaţi să le facă publice pe un site, informează membrii Comisiei Călăraşi. Oamenii se pot înscrie pentru a veni chiar şi la Parlament. Aleşii din comisia parlamentară verifică modul în care au fost împroprietărite anumite persoane din comuna Nana. Acolo, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui ţării, a cumpărat anul trecut un teren agricol de aproape 300 de hectare. Primele audieri au loc săptămâna viitoare.

 

În faţa comisiei parlamentare de anchetă vor fi invitaţi prefectul de Călăraşi, primarul comunei în care Ioana Băsescu a cumpărat pământ, alături de reprezentanţii Cărţii Funciare şi ai Oficiului de Cadastru.

Aleşii îi vor audia şi pe notarii care au fost implicaţi în tranzacţiile cu terenuri din comuna Nana. Întrebată dacă sunt şanse ca şi fiica preşedintelui să fie chemată să răspundă întrebărilor, senatorul Gabriela Firea, membru în comisie, a spus doar că „nu putem anticipa”. „Noi nu vânăm pe nimeni, nu am căutat şi nu ne- am gândit la anumite ţinte. Noi vrem să aflăm adevărul”, a ţinut senatorul să precizeze.

Pe lista celor invitaţi la comisia Călăraşi se numără şi consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu, cu care preşedintele s-a sfătuit înainte de achiziţia făcută de fiica sa.

Comisia speră să primească informaţii cu privire la terenurile din comuna Nana şi de la persoane private. Această comisie va avea la dispoziţie un site începând de săptămâna viitoare, unde cei care au informaţii consideră că au anumite informaţii, să o poată face direct, să se poată înscrie la audieri”, a mai arătat Gabriela Firea.

Anterior, Senatul a înfiinţat o comisie care să verifice legalitatea creditului de 1,3 milioane de euro luat de Ioana Băsescu de la CEC Bank. După trei runde de audieri, membrii Comisiei CEC au anunţat că împrumutul luat de Ioana Băsescu este imoral.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri