Toader susține că nu are nicio legătură cu anchetarea lui Kovesi de către Secția specială

Data actualizării: Data publicării:
colaj tudorel toader kovesi_inquam ganea 2
Fotogtrafii: Inquam Photos

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, se delimitează de citarea fostei șefe DNA Laura Codruța Kovesi la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție vineri, în ziua în care aceasta ar fi trebuit să dea interviul pentru postul de procuror-șef al Parchetului European.

colaj tudorel toader kovesi_inquam ganea 2
Fotogtrafii: Inquam Photos

Citește și: Mesajul ironic al PSD, după declarațiile fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi

„Nu am nicio legătură cu acest dosar. Nu am făcut și nu fac referiri la cauzele judiciare”, a declarat, joi, pentru HotNews.ro, ministrul Justiției, întrebat despre dosarul vizând-o pe Kovesi și despre afirmațiile acesteia.

Fostă şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a anunţat la Digi24, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Ea spune că este un demers abuziv.

„Este o răzbunare pentru demersul făcut la CEDO, că am trecut de filtru şi Guvernul are termen până în 18 martie să îmi propună o înţelegere amiabilă, altfel procesul se va judeca pe fond. Nu se încearcă aflarea adevărului, ci să fiu oprită să ocup această funcţie”, a spus Kovesi la Digi24.

Adina Florea a declarat, joi, la plecarea de la CSM că, dacă Laura Codruţa Kovesi nu se va prezenta la audierea de vineri, există măsuri procesuale referitoare la modalităţile de citare şi la aducerea persoanei cercetate. De asemenea, a precizat că dosarul a fost deschis în urma plângerii lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2018

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri