Traian Băsescu, în vizită la sponsorii PDL

Data publicării:
basescu la agricultori

Vizita la centrul Procera nu a fost întâmplatoare. Evenimentul a fost anunţat prin intermediul agendei oficiale a preşedintelui Traian Băsescu. Acolo, şeful statului a lăudat activitatea centrului de cercetare, dar a criticat Guvernul că nu îi ajută pe agricultori: „Guvernul are o mare responsabilitate în sabotarea agricultorului român anul acesta. Vă asigur de sprijinul meu pentru agricultura, atât cât poate da un preşedinte”.

Replica premierului Victor Ponta a fost la fel de tăioasă. Şeful Guvernului îl acuză pe preşedinte de favoritism politic: „Președintele tot timpul pune pile în privat și în public pentru sponsorii săi, marii baroni din agricultură, care trebuie să îi sponsorizeze lui activitatea politică”.

Iar în această categorie ar intra şi Stelian Fuia, unul dintre sponsorii Partidului Democrat-Liberal. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, fostul ministru al Agriculturii a contribuit la bugetul partidului cu aproape 50.000 de lei anul trecut.

„Nu este sponsor, nu cred că a fost cândva ca un sponsor MAJOR al PDL, nu are legatură Procera Genetic cu a sposnoriza partidele”, a declarat pentru Digi24 Stelian Fuia.

Firma Procera a fost înființată în 2001 de familia lui Stelian Fuia. Inișial, societatea era specializată în producerea și comercializarea de pesticide. A trecut apoi la cercetarea în domeniul agriculturii, chiar înainte ca Stelian Fuia să fie numit director al stațiunii de cercetare din Fundulea, cu care Procera avea contracte de asociere. În aceste condiții, fostul ministru se afla în conflict de interese. Cu toate acestea, a ramas în funcție. Mai mult, sub conducerea lui, institutul a ajuns să fie executat silit chiar de firma deținută de sora sa, deși legea nu permite înstrăinarea domeniului public. Iar la licitație, coincidență sau nu, bunurile au fost cumparate de apropiați ai fostului ministru.

În acte, compania este deținută acum de sora lui Stelian Fuia și de soțul acesteia. Fostul ministru apare doar ca cercetator. Potrivit declarației de avere, anul trecut el a încasat 45.000 de lei salariu de la această firmă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri