Sari la conținut

Traian Băsescu nu a fost invitat la aniversarea Senatului. Călin Popescu Tăriceanu: "Prezenţa sa nu este oportună. A fost un consens că nu are rost să îl invităm"

„La festivitate se va vorbi despre tradiţia Senatului. Vom aborda rolul Senatului în perspectiva următorilor ani. Rolul Senatului este important, acela de a elimina excesele Camerei Deputaţilor, trebuie să fie adaptat necesităţilor din ziua de azi. Senatul va trebui să devină o cameră de reprezentare a regiunilor. Şeful statului nu a fost invitat la şedinţa aniversară a Senatului, prezenţa domniei sale nu este oportună în aula în care vom sărbători acest eveniment. Cred în sistemul parlamentar bicameral. Din păcate, preşedintele nu a făcut decât cu multă determinare şi perseverenţă să decredibilizeze instituţia Parlamentului”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a adăugat că decizia referitoare la neinvitarea preşedintelui Traian Băsescu nu e una personală, întrucât el nu poate decide în numele Senatului.

„Am discutat în Biroul Permanent al Senatului, a fost un consens că nu are rost să invităm preşedintele. Pentru trimiterea invitaţiilor eu am semnat, am pus viza mea pe acea listă”, a susţinut preşedintele Senatului.

Pe de altă parte, el a subliniat că a semnat personal invitaţia către Regele Mihai, care nu va putea fi prezent, astfel că la eveniment a fost delegată Principesa Margareta, care va susţine un discurs.