Valer Dorneanu a întrebat BEC de ce la referendum nu a votat toată lumea pentru ambele întrebări

Data publicării:
Valer Dorneanu si Florin Iordache in 2012_agerpres_6037447

Președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu, a trimis joi la BEC o solicitare de informații despre referendumul pe teme de justiție. CCR a amânat pentru 27 iunie luarea unei decizii în privința validării referendumului, adică la distanță de o lună de la pronunțarea votului.

În adresa trimisă de președintele CCR la BEC se cer informații despre listele de votanți la referendum, lămuriri legate de diferența apărută în procesele verbale între listele pentru referendum și listele electorale permanente și de diferența între numărului de votanți pentru o întrebare și numărul de votanți înregistrați la cealaltă întrebare.  

Biroul Electoral Central analizează vineri solicitarea venită de la CCR. 

Potrivit art. 146 lit. i) din Constituţie, CCR "veghează la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia".

De asemenea, art. 46, 47 din Legea 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, prevăd că plenul CCR decide, cu o majoritate de două treimi, asupra valabilităţii referendumului.

Hotărârea Curţii Constituţionale stabileşte dacă a fost respectată procedura pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului şi confirmă rezultatele acestuia. Înaintea publicării în Monitorul Oficial, hotărârea se prezintă Camerei Deputaţilor şi Senatului, întrunite în şedinţă comună.

ccr 1
ccr 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri