Valeriu Zgonea, exclus din PSD: Mi-am amintit de inchiziție. În loc să plece Dragnea, plec eu

Data publicării:
valeriu zgonea fb-2

Valeriu Zgonea, președinte executiv al PSD, a fost exclus din partid după o decizie luată cu unanimitate de voturi în Comitetul Executiv Național al partidului. El nu a mai primit dreptul de a contesta această decizie.

„Azi e o zi foarte importantă pentru viața mea, sunt de peste 20 de ani în partid și azi am asistat la o decizie profund nedreaptă, mi-am amintit de inchiziție și de ideea în care dacă exprimi o opinie automat ești condamnat, pentru că ai o opinie. Delictul de opinie a devenit ceea ce ați aflat azi”, a spus Valeriu Zgonea.

„Am exprimat o opinie că liderii partidului nu trebuie să transfere povara problemelor lor asupra candidaților”, a adăugat el.

Valeriu Zgonea spune că nu a văzut în raportul Comisiei de Integritate că delictul de opinie se sancționează, dar că se supune deciziei colegilor.

„Eu am conștiința împăcată că am atras atenția că vulnerabilizăm tot partidul”, a spus Valeriu Zgonea.

El a făcut o comparație între PSD și un râu plin cu crocodili – a spus că a văzut un documentar despre antilopele gnu care trec peste un râu, iar după ce masculul alfa se aruncă în apă toate antilopele îl urmează. 

„Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu și în procesul lor de a căuta să ajungă acolo unde vor, trec peste un râu și masculul alfa sare în râu și, fără să gândească, fără să simta ceea ce se poate întâmpla cu ele, toate sar după masculul alfa, singura problemă e că acel râu e renumit ca fiind plin cu crocodili. Așa și cu Psd-ul de azi, scapă cine poate”, a mai spus fostul lider PSD.

Valeriu Zgonea a spus că va rămâne la conducerea Camerei Deputaților până când grupul parlamentar al PSD va cere revocarea lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri