Victor Ponta, acuzat de liberali că le-a copiat un proiect de lege

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov.ro

Liberalii au venit cu propunerea anul trecut, dar Guvernul le-a spus, în noiembrie, că nu sunt bani. În aceeași zi, însă, guvernul Ponta a depus un proiect de lege identic, în care până și expunerea de motive a fost copiată cuvânt cu cuvânt, scrie Gandul.info.

Susținut la vot de majoritatea parlamentară, cinci luni mai târziu, proiectul a devenit lege, promulgată acum câteva zile de președintele Klaus Iohannis. Chiar dacă obiectivul a fost atins, rămâne întrebarea de ce autorii textului și colegii lor de partid nu au sesizat că pe ordinea de zi a ajuns un proiect identic cu al lor.

Dacă luăm după date cum s-au întâmplat lucrurile, noi în 4 iunie 2014 am depus iniţiativa la Biroul Permanent, iar iniţiativa noastră a fost ţinută undeva în sertar. La un moment dat, guvernul ne-a dat punct de vedere negativ pentru iniţiativa noastră, pe motiv că nu sunt fonduri. Asta s-a întâmplat pe 3 noiembrie, iar pe 4 noiembrie Guvernul a copiat integral iniţiativa PNL şi a transmis-o spre dezbatere în Parlament ca fiind a lor”, a spus, la Digi24, Ioan Tămâian, deputat PNL.    

În comisie, dânşii sunt majoritari şi degeaba parlamentarii PNL au sesizat, au explicat că de fapt e vorba de iniţiativa noastră. Din păcate, dânşii, fiind majoritari, nu au putut fi opriţi. De fapt, lucrul acesta s-a întâmplat şi în alte situaţii. Nu e prima dată când Guvernul face aşa ceva”, a mai declarat deputatul liberal în emisiunea „24 într-o oră”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri