Sari la conținut

Victor Ponta, despre pensiile speciale: „Mai am foarte mult până la încheierea mandatului”

„Cred că Parlamentul poate să decidă singur asupra acestui lucru. În ceea ce mă privește, mai am totuși foarte mult până la încheierea mandatului”, a afirmat Ponta, luni, la sediul central al PSD.

Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus miercuri la Parlament, după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la opoziție, a declarat joi unul dintre inițiatori, deputatul PSD Petre Daea, notează Agerpres.

Liberalii nu mai vor pensii speciale

Suntem în curs de retragere a semnăturilor. Partidul Național Liberal nu sprijină acest proiect. Principiul contributivității trebuie să stea la baza calculării pensiilor și pentru parlamentari”, a declarat prim-vicepreședintele PNL, Ludovic Orban. 

Parlamentarii vor pensii speciale

Potrivit unui proiect aflat în discuţia grupurilor parlamentare, un parlamentar care a avut trei mandate ar putea primi în plus la pensie peste 4.000 de lei. Reamintim că proiectul a fost semnat de 250 de deputaţi şi senatori, inclusiv din Opoziție. Peste 100 de foşti parlamentari vor beneficia de pensii mai mari imediat ce proiectul este aprobat.

Potrivit proiectului discutat la şedinţa grupului deputaţilor PSD, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.