Victor Ponta: Nu am pus problema ruperii USL. Eu am spus ce fac, nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont, îmi asum

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-10h05m20s58

„Nu vorbim la şedinţă despre procurori. Procurorii nu se pun nici la PSD, nici la PNL. Dacă e, punem la Antena 3 procurori. Deci nu avem subiectul acesta pe ordinea de zi. Am văzut că este o ingrijorare mare şi am vrut să o lămuresc”, a declarat Victor Ponta.

"Nu vreau să ne întoarcem la regimul în care procurorii erau puşi politic ca să îi atace pe alţii sau să îi apere pe alţii, cei care sunt la şefia Parchetelor trebuie să cerceteze pe toată lumea care încalcă legea", a spus Victor Ponta, după şedinţa conducerii PSD.

Întrebat dacă l-a anunţat pe Crin Antonescu în legătură cu intenţia de numire a Laurei Codruţa Kovesi, Ponta a răspuns: „Sigur că am avut cu Antonescu o discuţie despre, cum credeţi că îmi asumam funcţia de ministru al justiţiei, fără să vorbesc cu Antonescu, sau credeţi că am semnat acordul de coabitare când era plecat Antonescu din cameră. Doar că eu îmi asum aceste lucruri, eu nu am alegeri anul viitor”.

Victor Ponta a subliniat că va anunţa nominalizările după ce va discuta cu CSM şi cu Traian Băsescu. Întrebat dacă ulterior va discuta despre aceste nominalizări şi cu liderul PNL, Victor Ponta a răspuns: „Nu”.

„Eu voi fi solidar cu PNL şi când vor lua decizii controversate. Eu i-am sprijinit când i-au luat pe Frunzăverde şi Stănişoară care erau mai apropiaţi decât Kovesi de Băsescu. Iar eu pe Kovesi nu o pun vicepreşedinte la PSD. Am responsabilitatea guvernării până la anul când Antonescu va deveni preşedinte şi trebuie să aibă o ţară pe care să o conducă. Eu am spus ce fac eu. Eu nu mă spăl pe mâini ca Pilat din Pont, îmi asum”, a spus Ponta.

Nu am pus niciodată problema ruperii USL. Noi nu am pus problema ruperii, noi nici nu prea am fost în alianţe ca să le rupem, este prima alianţă importantă şi ne ţinem de cuvânt până la capăt”, a adăugat liderul PSD.

Crin Antonescu, președintele PNL, a precizat duminică seară, într-o emisiune televizată, că premierul Victor Ponta a dorit să asume interimatul în fruntea Ministerului Justiţiei, pentru soluţionarea problemei numirii procurorului general şi a procurorului şef al DNA.

„În eventualitatea ca domnul Ponta să o desemneze pe doamna Kovesi în fruntea DNA, eu mă opun”, a declarat preşedintele PNL.

Copreședintele USL a precizat că această opinie i-a împărtăşit-o şi premierului Victor Ponta.

Nu sunt de acord, mă opun, consider că e o mare greşeală şi din punct de vedere al sistemului juridic, dar şi politic o eventuală numire a doamnei Kovesi”, a subliniat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, vineri seară, la o emisiune televizată, că singura variantă pe care o exclude este ca Daniel Morar să rămână în acest post. El nu a respins însă nicio clipă posibilitatea ca Laura Kovesi să fie numită la DNA, negând o astfel de idee, ci a prezentat justificări în mai multe rânduri, explicând că regimul Băsescu nu stă într-un singur om şi că dacă în conducerea Parchetului majoritatea celor numiţi sunt profesionişti va fi deja o schimbare fundamentală faţă de ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri