Sari la conținut
News Alert

Victor Ponta spune că declarațiile președintelui referitoare la noii miniștri propuși sunt un „circ de weekend”

Argumentația domnului Băsescu este absurdă. Președintele trebuie fie să facă formalitatea de depunere a jurământului, fie să îi respingă. Are voie să respingă o dată propunerile și în măsura în care o va face în scris oficial, atunci voi nominaliza alte două persoane. Eu fac propunerile, UDMR mi-a propus-a pe doamna Biro, PSD pe domnul Manda. Îndeplinesc condițiile legale, eu cred că amandoi sunt oameni care își pot face datoria”, a spus Victor Ponta, la Digi24. 

În opinia premierului, unicul scop al președintelui - prin solicitarea adresată vineri prin intermediul unei declarații de presă - este de a face scandal. Premierul a calificat intervenția președintelui drept „circ de weekend”.

Președintele Traian Băsescu consideră nepotrivite nominalizările premierului Victor Ponta la ministerele Culturii și Buget, Rozalia Biro, respectiv Claudiu Iulian Manda. Șeful statului a amintit gafa făcută de Biro cu privire la copiii bipezi, în timp ce despre Manda a spus că singura experiență este de director al Casei de Cultură a Studenților din Craiova.

Urmăriți declarațiile complete ale premierului făcute la Digi24 în materialul video de mai sus.