Vinul moldovenesc încinge spiritele între Palatul Victoria și Palatul Cotroceni

Data publicării:
ponta si basescu-2

Declaraţia premierului nu a fost întâmplătoare. Victor Ponta nu a uitat controlul pe care şeful statului l-a făcut la şantierul gazoductului Iaşi-Ungheni, la sfârşitul săptămânii trecute.

Președintele o să meargă și el, nu îl face el, dar ne inspectează. Ca și cu gazoductul. Nu l-a facut nouă ani, îl facem noi și merge să critice. E bine să meargă să viziteze și el metroul”, a declarat premierul în ședința de guvern de miercuri.

Traian Băsescu a susţinut atunci că premierul Victor Ponta a făcut din inaugurarea gazoductului un exerciţiu de imagine.

„Poţi să faci spectacole de sunet şi lumină ca la Roşia Montană, că este între noi, bagi nişte mineri într-o galerie turistică, îi scoţi şi rezolvi problema, dar aici nu este turism, este geopolitică şi se uita o Europă întreagă dacă suntem serioşi sau nu”, a declarat președintele săptămâna trecută, când a vizitat șantierul de la Rediu pentru gazoductul Iași-Ungheni.

Premierul a profitat şi de promisiunea pe care şeful statului le-a făcut-o moldovenilor în privinţa importurilor de vinuri pentru a-i da replica.

„Dacă preşedintele vrea să vă verifice, să verifice cu vinul, să vadă dacă chiar îl cumpărăm. Acum se ocupă cu verificările, dacă cu făcutul nu a putut, să verifice, chemaţi-l să verifice cum cumpăram vin din Moldova”.

În urmă cu două săptămâni, Traian Băsescu s-a oferit să dea o mână de ajutor Moldovei, după ce Rusia a anunţat embargo la vinurile moldoveneşti.

Deocamdată, România nu este o piaţă pe care producătorii moldoveni să se poată baza. Doar 5% din importurile de vinuri ale României vin de peste Prut. Înseamnă vin în valoare de 2 milioane de euro pe an. Lucrurile se vor schimba însă pentru moldoveni. Comisia Europeană a decis că producătorii moldoveni vor putea exporta vinuri fără limită de cantitate în UE.

V. Ponta: Sunt fericit de câte ori mă critică Băsescu; eu fac, el critică

Premierul Victor Ponta a reluat, joi dimineață, declarațiile critice la adresa președintelui. În debutul şedinţei BPN al PSD, la care presa a avut acces, el a spus că este fericit de câte ori şeful statului, Traian Băsescu, îl critică.

„Sunt foarte fericit de câte ori fac ceva şi mă critică domnul preşedinte Băsescu că de ce fac. Nu a făcut gazoductul, îl fac eu, mă critică, că nu-i place. Nu a făcut el metroul, îl facem noi, mă critică că de ce-l facem. Am deblocat toate programele europene, ne critică de ce le-am deblocat şi tot aşa. Ăsta e lucrul pe care trebuie să-l facem, nu ştiu cum va fi în sondaje, în sus, în jos, dar eu vreau să vă rog să ne menţinem acest lucru şi în Parlament, şi în Guvern, şi în strucurile locale", a spus Victor Ponta.

El a arătat că alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor vor arăta ceea ce va aprecia electoratul în privinţa celor care fac şi în privinţa celor care critică. „Ne-am împărţit atribuţiile: noi suntem cu făcutul, ei cu criticatul. Şi cred că la alegerile pentru PE se va verifica dacă asta e ceea ce apreciază oamenii - cine critică şi bagă beţe în roarte sau cine face ceva", a spus Ponta.

El le-a solicitat social-democraţilor să fie partidul care face lucrurile.

„Vreau să vă rog - e un lucru pe care-l încercăm la Guvern - să-l faceţi în teritoriu, în structurile locale, în Parlamentul European, în Parlamentul României: noi să fim partidul cu lucrurile pe care le facem şi ceilalţi să ne critice", a mai spus Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri