Viorica Dăncilă, acuzată că a folosit o fotografie pentru care nu avea drepturi de utilizare. Ulterior, PSD a cumpărat licența

Data publicării:
dancila poza inquam
Sursa: Captura Facebook/Viroica Vasilica Dancila

Fotografia folosită de candidatul PSD la postarea de pe Facebook în care îl cheamă pe Klaus Iohannis la o dezbatere, a fost folosită fără ca Viorica Dăncilă să aibă drepturi de autor. Dăncilă a ilustrat ultima postare cu o fotografie realizată de agenția Inquam Photos. Reprezentatul agenției, fotojurnalistul Octav Ganea a semnalat situația echipei de comunicare a Partidului Social Democrat, care, ulterior, a plătit drepturile de autor.

„Precizare: Fotografia folosită în postarea Facebook a doamnei Viorica Dăncilă, de vineri la prânz a fost achiziționată. În urma semnalului tras de reprezentanții agenției InquamPhotos, lucrurile s-au rezolvat, iar fotografia poate fi utilizată acum cu toate drepturile legale. Echipa de campanie a PSD regretă eroarea și asigură fotoreporterii de tot respectul pentru munca lor”, se arată în mesajul transmis de Biroul de Presă al Partiduli Social Democrat.

Achiziționarea fotografiei folosite de Viorica Dăncilă a fost confirmată și de reprezentanții agenției.

„Echipa Inquam Photos confirma achizitionarea de catre PSD a unei licente asupra imaginii care a facut obiectul sesizarii initiale si se foloseste de ocazia creata pentru a aduce aminte echipelor de campanie ca dreptul de utilizare conform licentei este limitat la zona editoriala/de informare, si nu permite folosirea imaginilor in regim comercial (postari sponsorizate, pliante, etc)”, transmite fotojurnalistul Octav Ganea, reprezentatul agenției Inquam Photos.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri