Primăria Capitalei vrea să construiască un pasaj care să lege Politehnica de Regie

Data publicării:
180904_FIREA_PG_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Primăria Capitalei s-ar putea asocia cu Universitatea Politehnică în vederea construirii unei pasarele care să lege Campusul „Poli” de căminele din Regie şi care să treacă peste Dâmboviţa şi peste Splai, informează MEDIAFAX, care citează un proiect al CGMB.

Proiectul mai prevede şi construirea unei baze sportive de 10.000 de metri pătraţi, pe Splaiul Independenţei 313, iar cea mai mare parte din finanțare ar urma să provină din bugetul Primăriei.

Pasajul pietonal suprateran ar urma să traverseze râul Dâmboviţa, arterele de circulaţie şi trotuarele de pe ambele sensuri ale Splaiului Independenţei, astfel încât traversarea să se facă în siguranţă, dar şi să se elimine aşteptarea la semafoare.

„Se aprobă asocierea între Municipiul Bucureşti cu Universitatea Politehnica din Bucureşti în scopul realizării în comun a obiectivelor de investiţii <<Pasaj pietonal suprateran pe Splaiul Independenţei pentru legătura între Campusul UPB şi Complex cămine Regie>> şi <<Bază sportivă - Noul Local>>”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de marţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri