Proiect: Centrale de apartament schimbate prin „Rabla pentru electrocasnice”. Ministru: „Și statul câştigă, pentru că scade consumul”

Data actualizării: Data publicării:
centrala de apartament
Centralele de apartament vor fi interzise. Parlamentul European a aprobat directiva. Foto: Digi24

Românii care au centrale de apartament și le-ar putea schimba cu unele mai performante, cu ajutorul statului. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus într-un interviu pentru Prima TV că a discutat cu ministrul Mediului despre introducerea centralelor în programul „Rabla pentru electrocasnice”.

Astfel, cei care vor să-și schimbe centrala ar urma să primească un voucher pentru a cumpăra una nouă, așa cum prevede programul actual.

„Eu le-am recomandat românilor, cei care îşi permit, să schimbe centrala, să treacă pe centrale performante. Împreună cu ministrul Mediului, în Coaliţie, am stabilit - și e vorba de programul „Rabla pentru electrocasnice”, să intre şi centralele de apartament, ca oamenii care nu îşi permit să-şi cumpere o centrală să poată să şi-o schimbe, să fie ajutaţi. Pentru că şi statul, la rândul lui, câştigă pentru că scade consumul de gaz”, a spus Popescu.

Deocamdată, în acest program sunt incluse frigidere, mașini de spălat, laptopuri sau aspiratoare. A doua ediție „Rabla pentru electrocasnice” din acest an începe pe 21 noiembrie și are un buget de 50 de milioane de lei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri