Sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate redusă. Accesul se face cu adeverința de vaccinare

Data actualizării: Data publicării:
sala de sport
Sălile de fitness vor funcționa cu o capacitate de 50%. Foto: Profimedia Images

Guvernul a decis ca din 15 mai sălile de sport să funcționeze cu o capacitate de 50%. Ulterior, de la 1 iunie, pentru o capacitate de 70%, clienții ar trebui să prezinte dovada vaccinării, adică adeverința care atestă că au fost imunizați împotriva Covid-19. Patronii sau reprezentanții sălilor care nu respectă regulile vor fi amendați, a precizat șeful DSU, Raed Arafat, în conferința de presă în care au fost aduse lămuriri cu privire la noile măsuri de relaxare.  

Hotărârea de Guvern, cu modificările care intră în vigoare din 15 mai, prevede că: Se permite activitatea cu publicul operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 50% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 7 mp pentru fiecare persoană.

”Este primul act normativ pe care-l adoptăm, prin care începem revenirea la normalitate. Aceste măsuri sunt până la 1 iunie. De la 1 iunie, o parte dintre aceste măsuri vor fi relaxate, dar sunt şi altele şi sunt prezentate în hotărârea CNSU”, a precizat premierul.

Astfel, de la 1 iunie, este prevăzut ca: Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și / sau fitness fără a depăși 70% din capacitatea maximă în județele / localitățile unde incidența la 14 zile este mai mică sau egală cu 3 la mia de locuitori, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 mp pentru fiecare persoană dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, dacă au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Întrebat cum poate verifica un patron de sală de fitness dacă persoanele sunt vaccinate, premierul Florin Cîțu a precizat că acestea trebuie să prezinte adeverința de vaccinare la intrare.

"Clienții sălilor trebuie să prezinte dovada faptului că s-au vaccinat, așa cum prezintă acel card de acces", a precizat premierul, la finalul ședinței de Guvern. 

De asemenea, Raed Arafat a explicat că reprezentantul sălii de sport are obligația să verifice dacă persoanele sunt vaccinate, în caz contrar va fi amendat. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri