Alexandru Rafila: Situația din Italia s-ar putea repeta și în alte state. Cei care nu respectă recomandările îşi pun în pericol familia

Data actualizării: Data publicării:
Northern Italy In The Grip Of Covid-19 Coronavirus
FOTO: Getty Images

Situația din Italia s-ar putea repeta și în alte state, a declarat la Digi24 preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, în România situația este sub control, pentru moment. Însă atrage atenția asupra responsabilității pe care trebuie să o aibă cei care vin din zone afectate de coronavirus.

Alexandru Rafila: „Situaţia din Italia e un soi de model care s-ar putea replica şi în alte ţări. În 10 zile am ajuns la câteva mii de cazuri.

Avem trei tipuri de transmitere. Din import, cum am avut şi noi. Transmitere locală şi transmitere în comunitate, când un grup de persoane e afectat şi cel care transmite e asimptomatic, nu ştie că e bolnav şi nu mai ai controlul contacţilor.

Trebuie să ne gândim foarte serios la partea cu responsabilitatea individuală, care trebuie educată. Nu ne gândim doar la coerciție. Nu doar asta ajută. Trebuie să înţeleagă toţi că dacă nu respectă aceste recomandări îşi pun în pericol propriile familii. Gândiţi-vă la persoanele care ar încerca să spună că nu vin din Italia. Când ajung într-o comunitate vor răspândi boala, noi n-o să putem să menţinem situaţia de acum, care e sub control”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri