Copii infectaţi cu rujeolă, în timpul unei întâlniri religioase

Data actualizării: Data publicării:
rujeola

Şase copii din oraşul Abrud, judeţul Alba, printre care şi un bebeluş de opt luni, au fost diagnosticaţi cu rujeolă după ce ar fi luat virusul de la alţi copii, în timpul unei întâlniri religioase. Cinci dintre ei sunt internaţi în spitalele din Alba Iulia şi Cluj-Napoca şi cel de-al şaselea este izolat la domiciliu.

rujeola

 

 

Potrivit unui comunicat de presă remis, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică Alba, instituţia a deschis o anchetă epidemiologică la Abrud, unde şase copii au fost diagnosticaţi cu rujeolă, virus pe care l-ar fi contactat în timpul unei întâlniri religioase.

Medicii au stabilit că pacienţii împreună cu familiile lor au participat în 9 octombrie la o întâlnire religioasă la Biserica Baptistă din Abrud, eveniment la care au fost prezenţi şi copii de la Centrul de Plasament Criscior, din judeţul Hunedoara, care erau infectaţi cu virusul care provoacă rujeola, scrie News.ro.

Potrivit sursei citate, vârsta pacienţilor infectaţi cu rujeolă este cuprinsă între opt luni şi 16 ani, iar cinci dintre aceştia au fost internaţi: patru la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, unul la Clinica de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, iar cel de-al şaselea pacient a fost izolat la domiciliu.

"Ancheta epidemiologică a DSP Alba vizează stabilirea filiaţiei cazurilor, delimitarea zonei afectate, catagrafierea contacţilor de familie şi comunitate şi stabilirea statusului vaccinal al acestora pentru recuperare la vaccinarea ROR”, se arată în comunicatul DSP Alba.

Potrivit instituţiei sanitare, doar unul dintre cei şase pacienţi a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri