Un sucevean cu test COVID pozitiv a venit cu avionul de la Londra şi a încercat să ocolească triajul epidemiologic la aeroport

Data publicării:
coada la imbarcare aeroportul suceava
Suceveanul avea test pozitiv și a vrut să ocolească triajul epidemiologic. Foto: aeroportsuceava.ro

Un sucevean vaccinat, dar cu test COVID pozitiv, a ajuns joi de la Londra pe Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava şi a încercat să scape de triajul epidemiologic, a informat DSP Suceava. Autoritățile au extins ancheta epidemiologică la 30 de pasageri din avion, care au călătorit în apropierea suceveanului.

Suceveanul, în vârstă de 47 de ani, a venit cu avionul de la Londra la Suceava şi a fost depistat infectat cu SARS-CoV-2 de personalul DSP Suceava care făcea triajul epidemiologic al călătorilor.

Bărbatul a încercat să evite trecerea prin triajul epidemiologic, nu a reuşit acest lucru, iar la solicitarea angajaţilor DSP Suceava a prezentat dovada de vaccinare, dar şi testul RT-PCR efectuat înainte de îmbarcare, teste care era pozitiv, potrivit Agerpres.

Angajaţii DSP Suceava de la triajul epidemiologic al aeroportului au luat imediat măsura izolării persoanei, au solicitat serviciul de ambulanţă pentru a recolta de urgenţă proba pentru un test PCR şi, de asemenea, trimiterea pentru secvenţiere genomică.

„Concomitent, s-a luat măsura identificării persoanelor care au călătorit în imediata apropiere a persoanei infectate, cu ajutorul serviciului de îmbarcare al aeroportului, respectiv 30 de călători. În cel mai scurt timp aceștia vor fi contactați telefonic, în cadrul anchetei epidemiologice pe care Direcția de Sănătate Publică o declanșează în cazul unei persoane infectate cu Sars-Cov-2”, a transmis șefa DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, potrivit Monitorul de Suceava.

„Direcţia de Sănătate Publică Suceava atenţionează cetăţenii care sosesc indiferent pe ce cale, rutieră sau aeriană, în România, să respecte întocmai legislaţia în vigoare, privind condiţiile de călătorie în perioada pandemiei de COVID-19, să nu încerce să eludeze sau să încalce regulile sanitare stabilite, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor cu care călătoresc sau care îi aşteaptă cu drag acasă”, a mai transmis directorul DSP Suceava.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri