Cum s-a văzut confruntarea dintre medicul Mihai Craiu și Olivia Steer: „Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte”

Data actualizării: Data publicării:
steer

Confruntarea dintre medicul Mihai Craiu și Olivia Steer pe tema vaccinurilor a reaprins dezbaterea privind utilitatea vaccinării copiilor. Prestația lui Mihai Craiu, medic al Institutului Mama și Copilul, a fost lăudată de colegii săi de breaslă. Medicul Vasi Rădulescu și Vlad Mixich, jurnalist și expert în politici publice în domeniul Sănătății, au apreciat argumentele aduse de Craiu în sprijinul vaccinării.

Vineri, de la ora 13:00, Ana Măiță, președintele Asociației Mame pentru Mame, și medicul Mihai Craiu vin în platoul Digi24 pentru o dezbatere pe tema vaccinurilor. Urmăriți dezbaterea aici.

România se confruntă, în ultimii ani, cu mai multe focare de rujeolă. În luna ianuarie, în Bihor au fost raportate cel puțin 10 cazuri de rujeolă, iar un copil în vârstă de 7 luni a murit din cauza bolii. În total, de la declanșarea epidemiei de rujeolă, în 2016, s-au înregistrat 60 de decese.

„Se spune că imaginile fac cât o mie de cuvinte. În stânga avem o tanti umflată cu pompa de TV, cu privire sfidătoare, mestecând gumă, aberând pe teme medicale, întrerupând partenerul de dialog la fiecare trei secunde cu tot felul de bălării.

În dreapta îl avem pe Craiu Mihai, un medic senzațional și un om minunat, plin de bun simț, smerenie, tobă de carte, ce stă de dimineața până seara în spital și mai găsește timp și pentru educație medicală.

Cred că întâlnirea de azi a fost necesară. La fel și imaginea asta. Să nu le uitați”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe pagina sa de Facebook.

Și jurnalistul Vlad Mixich a comentat pe marginea acestui subiect.

„Îmi exprim din nou admirația față de dl doctor Craiu Mihai pentru că a fost prezent acolo, în studio alături de Olivia Steer, cu bun simț, cu informații clare în limbaj ușor de înțeles și, cum e chiar recomandabil, cu un dram de umor. Știu din proprie experiență cât de dificil este să-ți păstrezi calmul și totuși seriozitatea, ca medic și expert, când te afli la o televiziune alături de un anti-vaccinist de frunte. Ce a făcut astăzi dr. Craiu este un model de urmat, iar replicarea acestui model va fi motiv de mândrie profesională pentru orice alt medic pediatru din România care se respectă.”, a scris acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri