FOTO. La câteva ore după dezvăluirile angajaților de la Spitalul Universitar, s-a făcut aprovizionarea

Data actualizării: Data publicării:
aprovizionare spital

Coincidenţă sau nu, după protestul de luni, în curtea Spitalului Universitar Bucureşti au început să vină maşini cu materiale sanitare. Mai mulţi angajaţi au trimis reporterilor Digi24 dovezile.

„Da, au venit camioane, se descarcă maşini... Sunt poze trimise de la colegii mei, în momentul în care se decărcau aceste materiale”, a declarat Daniel Simion, asistent medical.

S-au făcut acuzaţii grave la adresa conducerii Spitalului Universitar din Capitală. Angajații au denunțat condițiile de lucru: sunt muşte în sala în care sunt pregătite pansamentele sterile pentru operaţii, instrumentele medicale sunt dezinfectate fără soluţii speciale şi saloanele sunt spălate doar cu săpun de mâini. Dezvăluirile au fost făcute de câteva asistente şi infirmiere, dar directorul spitalului neagă totul.

„Cerem materiale: nu sunt bani, dezinfectanți: nu sunt bani. Știm din surse sigure ca bani sunt. Ministerul Sănătății a alocat bani și noi nu beneficiem de ei”, a declarat la Digi24 Mariana Luceanu, asistent medical.

Acuzaţiile angajaţilor de la Spitalul Universitar Bucureşti au venit în timpul unui protest spontan. Oamenii s-au înfuriat când managerul le-a transmis că trebuie să aleagă: ori tichete de vacanţă, ori spor pentru condiţii grele de muncă. Pentru amândouă nu sunt bani.

Directorul admite că sunt probleme cu fondurile, dar spune că pentru siguranţa pacienţilor nu se face rabat.

Altceva spun însă angajații: „Spălăm cu săpun de mâini pe jos. Ne expunem şi noi, şi pacienţii”, a dezvăluit Daniel Simon.

Citiți și:  VIDEO. Reacția managerului Spitalului Universitar, când angajații au vrut să-i spună în direct nemulțumirile

Angajaţii se plâng că unul dintre cele mai mari spitale din ţară suferă de mult de lipsuri, dar spun că acestea nu sunt descoperit niciodată.

„Pe nimeni nu interesează. Vin controale anunțate. Ar trebui să vină inopinant. Când vin controale, avem de toate. E bine pentru noi când vin controale”, spune Daniel Simion, asistent medical.

Citiți și: „Intră muștele de la morgă în blocul operator”! Dezvăluiri șocante despre condițiile în care se lucrează la Spitalul Universitar

Lipsa banilor, invocată de conducerea Spitalului Universitar, nu este confirmată de documentele în posesia cărora au intrat reporterii Digi24. Acestea arată că, în ultimii șapte ani, Ministerul Sănătăţii a dat clinicii aproape 58 de milioane de lei pentru dotarea cu aparatură şi peste 100 de milioane de lei pentru renovări, dar nu toate fondurile au fost cheltuite.

2016

Bani alocaţi de MS – 2.730.000 de lei

Cheltuiţi -1.727.000 de lei

2017

Alocați – 7.000.000 de lei

Cheltuiţi - 2,1 mil lei

2018

Alocați - 2 milioane de lei

Cheltuiți - 0.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri