Medic, după o lună de spitalizare cu COVID-19: Am avut 5 teste pozitive. Gândul că nu te vei mai întoarce la viața ta e copleșitor

Data actualizării: Data publicării:
medic radiografie plamani covid
Foto: Gettyimages

Teama că nu vei mai putea reveni la viața dinainte poate fi mai copleșitoare decât simptomele COVID-19, spune medicul sucevean Manuela Șestac, care a stat în spital o lună de la diagnostricare. Medicul, care s-a externat astăzi, spune că a avut 5 teste pozitive în această perioadă.

„Această afecțiune este deosebit de perfidă. Dacă într-o primă fază simțim că ni se întâmplă ceva, căfacem febră, avem mialgii, ne doare capul, vem dureri în gât, este o suferință fizică, dublată poate de o frică de necunoscut, încetul cu încetul, sub tratament, o parte dintre noi depășesc aceste simptome.

Apoi ne recăpătăm optimismul, ne vom face bine, vom merge acasă și credem că totul e foarte simplu. Numai că din nefericire nu este”, a spus medicul la Digi24.

„Cazurile ca al meu, cu o lună de spitalizare, sunt din nefericire numeroase. După vindecarea fizică, dăm în fiecare zi sau la o anumită perioadă examene, acele teste, iar rezultatele lor sunt deosebit de greu de așteptat. Avem impresia că poate niciodată nu ne vom face bine. Eu am avut cinci teste pozitive. La fiecare așteptam un răspuns favorabil, nu venea. Sentimentul de minoritate, la gândul că poate nu te vei mai întoarce niciodată la viața ta de dinainte, aceste sentimente te copleșesc și poate sunt mai adânci decât simptomele inițiale ale bolii, a adăugat Șestac.

Medicul spune că a ieșit astăzi din spitalul din Iași, unde a fost tratată, și rămâne în izolare două săptămâni. Spune că a vorbit în fiecare zi cu familia, dar că fetița ei de 5 ani nu mai vrea să comunice cu ea, pentru că îi simte lipsa.

Medicul spune că după cele 2 săptămâni de izolare își va relua activitatea în spital, ceea ce o va ține în continuare departe de familie.

„Vom avea răbdare și este mai important decât orice să înțelegem că numai respectând reguli vom depăși situația în care ne aflăm, chiar cu riscul de a sta departe de copii”, a mai spus Șestac.

Medicul mai spune că nu s-a știe cum s-a infectat și că ia în calcul să dea în judecată spitalul județean din Suceava, devenit focar de coronavirus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri