Medic, după o lună de spitalizare cu COVID-19: Am avut 5 teste pozitive. Gândul că nu te vei mai întoarce la viața ta e copleșitor

Data actualizării: Data publicării:
medic radiografie plamani covid
Foto: Gettyimages

Teama că nu vei mai putea reveni la viața dinainte poate fi mai copleșitoare decât simptomele COVID-19, spune medicul sucevean Manuela Șestac, care a stat în spital o lună de la diagnostricare. Medicul, care s-a externat astăzi, spune că a avut 5 teste pozitive în această perioadă.

„Această afecțiune este deosebit de perfidă. Dacă într-o primă fază simțim că ni se întâmplă ceva, căfacem febră, avem mialgii, ne doare capul, vem dureri în gât, este o suferință fizică, dublată poate de o frică de necunoscut, încetul cu încetul, sub tratament, o parte dintre noi depășesc aceste simptome.

Apoi ne recăpătăm optimismul, ne vom face bine, vom merge acasă și credem că totul e foarte simplu. Numai că din nefericire nu este”, a spus medicul la Digi24.

„Cazurile ca al meu, cu o lună de spitalizare, sunt din nefericire numeroase. După vindecarea fizică, dăm în fiecare zi sau la o anumită perioadă examene, acele teste, iar rezultatele lor sunt deosebit de greu de așteptat. Avem impresia că poate niciodată nu ne vom face bine. Eu am avut cinci teste pozitive. La fiecare așteptam un răspuns favorabil, nu venea. Sentimentul de minoritate, la gândul că poate nu te vei mai întoarce niciodată la viața ta de dinainte, aceste sentimente te copleșesc și poate sunt mai adânci decât simptomele inițiale ale bolii, a adăugat Șestac.

Medicul spune că a ieșit astăzi din spitalul din Iași, unde a fost tratată, și rămâne în izolare două săptămâni. Spune că a vorbit în fiecare zi cu familia, dar că fetița ei de 5 ani nu mai vrea să comunice cu ea, pentru că îi simte lipsa.

Medicul spune că după cele 2 săptămâni de izolare își va relua activitatea în spital, ceea ce o va ține în continuare departe de familie.

„Vom avea răbdare și este mai important decât orice să înțelegem că numai respectând reguli vom depăși situația în care ne aflăm, chiar cu riscul de a sta departe de copii”, a mai spus Șestac.

Medicul mai spune că nu s-a știe cum s-a infectat și că ia în calcul să dea în judecată spitalul județean din Suceava, devenit focar de coronavirus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Bilețelul cu care Mihai Eminescu a murit în buzunar. Ultimele sale cuvinte au fost...
Digi FM
De la huiduieli, la aplauze. Ce spune un psiholog despre cele două concerte ale trupei Coldplay de la...
Pro FM
Celine Dion, mereu cu gândul la copiii ei: "Dacă mor? Deja și-au pierdut tatăl". Și-a învățat gemenii cum să...
Film Now
Anne Hathaway nu mai consumă alcool de cinci ani. Ce a făcut-o pe actriță să ia această decizie: „Au nevoie...
Adevarul
Șeful Biroului Interpol din Republica Moldova, arestat pentru ștergerea datelor infractorilor urmăriți...
Newsweek
Anunț important de la Casa de pensii. Care pensionari trebuie să depună acte până la final de iunie?
Digi FM
Anunțul făcut de Nicușor Dan la Digi FM. De ce a renunțat la stimulentele de căsătorie în București
Digi World
Cel mai bun moment al zilei pentru a face sport pentru a scădea nivelul zahărului din sânge. E valabil mai...
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Film Now
Cât de tare îi seamănă tatălui său! Fiul de 20 de ani al lui Russell Crowe, pozat de unul singur în Australia...
UTV
(VIDEO) Reactia lui Babasha dupa ce a fost huiduit la concertul celor de la Coldplay: “Am avut inainte o...