Tânără infectată cu coronavirus, plimbată câteva zile în Spitalul Județean Botoșani

Data publicării:
ambulanta-112-dsu (2)
Zeci de oameni care petreceau la o nuntă în Prahova au chemat medicii după ce li s-a făcut rău. FOTO: Facebook IGSU

O tânără de 27 de ani din Botoșani a fost mutată câteva zile în mai multe secții ale Spitalului Județean, înainte să fie depistată pozitiv cu noul coronavirus. O anchetă epidemiologică a fost demarată.

Femeia a ajuns la unitatea de primiri urgențe pe 21 martie, cu ambulanța. De acolo a fost dusă la secția de boli infecțioase, iar apoi în secția medicală 2. În ziua următoare, ea a ajuns la terapie intensivă. Abia apoi s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Medicii spitalului trag un semnal de alarmă și spun că nu au avut echipamentul de protecție necesar.

Tânăra ar fi fost prezentă la o înmormântare unde ar fi fost prezente mai multe persoane venite din străinătate. Potrivit medicilor, ea ar fi prezentate simptomele ale noului coronavirus.

Ancheta epidemiologică este în curs, însă este greu de stabilit cu câte persoane a intrat în contact, medicii și asistentele au mers acasă după ce au tratat-o, prin urmare ar putea fi o situație similară ca cea din Suceava, relatează Carmen Ciocan, corespondent Digi24.

În cele din urmă, pacienta a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Elena Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat pentru Digi24 că la Spitalul din Dorohoi, unde a fost adusă prima oară, tânăra a spus că a intrat în contact cu persoane venite din zone de risc. „A fost trimisă mai departe la Botoșani într-o stare destul de gravă”, a precizat ea, adăugând că nu s-au luat toate măsurile din protocol, precum izolarea pacientului.

„Avem exemplul Sucevei și cu toții avem această frică. Nu s-a tratat cu sufientă seriozitate un posibil caz”, a adăugat Temciuc. Ea a mai spus că personalul „a primit cât de cât” materiale de protecție, dar „au lipsit la timpul cel mai critic”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri