Sărăcia l-a făcut pe un orădean să se sinucidă, chiar în ziua în care primise decizia de pensionare

Data publicării:
ancheta politie, banda nu treceti_INQUAM_PHOTOS_George_Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

Sărăcia l-a făcut pe un bărbat de 61 de ani din Oradea să comită un gest disperat. Omul și-a pus capăt zilelor, după ce în urmă cu un an rămăsese cu un handicap care nu îi mai permitea să muncească. Din cauza datoriilor, orădeanul își scosese la vânzare casa și trăia pe întuneric, fără lumină sau căldură, scrie Ebihoreanul.ro.

Drama orădeanului a început anul trecut, în luna iunie, când a intrat cu mopedul în autotursimul care circula regulamentar în fața sa. În urma impactului, bărbatul a ajuns la spital, cu leziuni severe la picioare. Pentru că el a fost cel care a provocat accidentul rutier, a fost obligat să achite și toate cheltuielile cu spitalizarea, care s-au ridicat la 10.000 de lei.

Medicii l-au supus mai multor intervenții chirurgicale, însă bărbatul a rămas cu un handicap, se deplasa doar cu un cadru, motiv pentru care nu a mai putut să lucreze. De la serviciu, a primit concediu medical doar 3 luni, așa că orădeanul a depus dosar de pensionare. Apoi a așteptat decizia de pensionare, care a ajuns însă prea târziu.

Bărbatul, cu 35 de ani vechime în muncă, a primit decizia chiar în ziua în care și-a pus capăt zilelor. Șefa Casei de Pensii spune că orădeanul nu ceruse acordarea unui ajutor social, cel mai probabil pentru că nu știa de existența acestuia: „Nu l-a consiliat nimeni. Probabil nu știa că poate să beneficieze de ajutor. Putea să se înscrie în audiență, să ceară informații, sprijin. Nu a cerut nimic”.

Singurii care l-au ajutat au fost vecinii, care îi plăteau facturile, îi duceau de mâncare și îl ajutau să își ia banii de pe concediul medical.

"M-am oferit să-l ajut din ziua în care a ieşit din spital. Eu i-am scos şi ultimul salariu, banii de concediu medical, m-am dus să-i plătesc facturile, i-am luat de mâncare. Nu putea umbla, stătea mai tot timpul în pat, se deplasa doar prin curte, cu un cadru. Şi-a vândut şi lemnele, ca să poată mânca, sperând că-i va veni decizia de pensonare şi va putea să-şi ia altele”, povestește o vecină.

Femeia este și cea care l-a găsit pe orădean mort, în baie, alături de un bilet de adio în care acesta explica situația disperată în care se afla și spunea că acesta este motivul pentru care a luat decizia extremă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri