Cum vă asiguraţi că pământul pe care îl cumpăraţi este o bună achiziţie

Data publicării:
terenuri agricole

Solicitaţi proprietarului actul de proprietate. De acolo aflaţi modul de dobândire a terenului, care este foarte important. Dacă terenul este moştenit, trebuie să solicitaţi şi certificatul de moştenire al proprietarului actual. Solicitaţi la primărie certificatul fiscal prin care se atestă faptul că toate taxele şi impozitele aferente respectivului teren au fost plătite.

Evitaţi zonele inundabile sau cele care pot constitui situri arheologice, pentru că pot exista restricţii. Interesaţi-vă la primărie dacă pe zona terenului tău trec diverse conducte, pentru că uneori săpăturile în astfel de situaţii sunt interzise.

Asiguraţi-vă că terenul nu este obiectul unui litigiu sau al unei ipoteci. Extrasul de carte funciară ar putea clarifica acest lucru, aşa că solicitaţi o copie la notar, dar şi o copie legalizată a dosarului cadastral. Acesta conţine coordonatele terenului şi amplasamentul.

Solicitaţi şi emiterea certificatului de urbanism. Acesta precizează ce poţi construi pe acel teren şi mai ales ce fel de constructie: suprafaţă permisă, înalţimea, eventualele restricţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri