Cum vor arăta fântânile din centrul Capitalei după ce vor fi modernizate

Data actualizării: Data publicării:
fantana

Au început lucrările de modernizare şi reabilitare a celor 17 fântâni din zona Unirii a Capitalei. Proiectul se derulează până în luna septembrie, iar investitiţia este de 7 milioane de euro, bani plătiţi de compania Apa Nova. Fântânile au fost construite la finalul anilor '80 pentru a împodobi bulevardul Victoria Socialismului.

În luna septembrie, vom vedea în zona Unirii un ansamblu de fântâni moderne, cu spectacole de lumini și muzică. Investiţia în acest proiect este de 7 milioane de euro.

Mihai Savin, director general adjunct Apa Nova: Din informațiile pe care le avem, a fost foarte dificil să obținem documente despre aceste fântâni, cam din 1996 nu s-a mai intervenit la ele, noutăți sigur ca noi, avem de fapt lucrări de refacere completă a ceea ce înseamnă parte de construcții civile şi partea de tehnologie este de an 2018, asta înseamnă că vom avea tot ceea ce există în lume ca şi echipare. Vom crea niște pasaje în zona asta pentru fiecare fântână. Vor fi realizate din pereţi de sticlă, ca să îmbinăm partea de securitate şi cu partea artistică.

Zona va deveni un punct de atracţie pentru bucureşteni şi pentru turiştI, cred autorităţile.

- Sună foarte modern! Cred că este o idee bună pentru cetăţeni.

- Îmi place, vreau si eu să văd când va fi gata.

-Ce poate fi mai frumos într-un parc, fântâni arteziene, pomi, copiii care se joacă.

-De mult nu a mai fost făcută, în timpul lui Ceauşescu ce s-a făcut, în rest nu au mai fost renovări.

Pe durata lucrărilor, traficul pe banda 1 a Bulevardului Unirii ar putea fi restricţionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri