Elevii vor putea circula gratuit până la școală. Cum vor fi sancționați operatorii dacă nu respectă decizia Guvernului

Data actualizării: Data publicării:
elevi la scoala
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, o Ordonanță de Urgență prin care este acordat dreptul elevilor de a circula gratuit, dus-întors, de acasă până la școală, inclusiv cu transportul în comun sau trenul.

“În Educație astăzi am făcut un pas extrem de important pe o problemă despre care au vorbit guverne la rând, dar pe care niciun guvern nu a realizat-o până la Guvernul Orban. Vorbim despre transportul gratuit pentru elevi.

Astăzi, prin OUG am decis ca operatorii de transport să asigure transportul gratuit al elevilor sub sancțiunea încetării contractelor, fie de delegare a serviciului public de transport sau chiar a retragerii licenței de traseu în cazul transportului interjudețean.

În felul acesta, sute de mii de copii care până acum erau văduviți de un drept fundamental, și anume de educație gratuită de calitate dar și de siguranță a vieții personale, au primit o mână de ajutor din partea Guvernului Orban”, a declarat viceprim-ministrul Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.

Oficialul din Executiv a explicat cum se derulează acest proces.

„Licențele au fost prelungite, Consiliile Județene preiau aceste licențe sau contractele de servicii publice cu operatorii de transport și au obligația să pună această condiție, ca aceștia să realizeze transportul gratuit”, a spus Turcan.

Astfel, potrivit vicepremierului, elevii nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze bilet sau abonament pentru drumul de acasă la școală și înapoi, iar gratuitatea se aplică inclusiv transportului cu trenul, metroul sau cel public în comun.

 

 

Angajament respectat! Elevii vor circula doar pe baza carnetului de elev! Pe toate tipurile de transport. ➡ În...

Posted by Raluca Turcan on Thursday, May 14, 2020

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri