EXCLUSIV. Reacția lui Dan Barna după victoria USR în instanță în cazul Companiilor municipale

Data actualizării: Data publicării:
dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

Președintele USR, Dan Barna, a aflat în direct la Digi24 că, joi, Curtea de Apel București a decis anularea hotărărilor de înființare a celor 22 de societăți comerciale create de primarul Capitalei, Gabriela Firea.

„E o veste bună, e extraordinar. Are consecințele firești: bugetul Municipalității rămâne Municipalității și rămâne al Bucureștiului și nu pleacă pe aceste țevi de scurs bani publici, care au fost construite de doamna Firea tocmai în acest scop. Acelea erau niște companii pentru devalizarea bugetului Municipiului București. Foarte clar, nu era niciu echivoc acolo, nu era vorba de nimic altceva. Bucureștiul este un oraș captiv și blocat. Înființarea acelor companii nu ar fi ajutat cu nimic Municipalitatea”, a spus Dan Barna, invitat în emisiunea „Imparțial”.

Consilierii municipali USR au contestat înființarea acestor Companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei.

Instanța a decis astăzi că toate companiile au fost înființate de Gabriela Firea cu încălcarea legii: „Admite recursurile formulate. Casează în parte sentinţa atacată şi, în rejudecare,: Admite acţiunea şi, în consecinţă, anulează actele administrative contestate în cauză. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 22.11.2018”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri