Greva foamei la Complexul Energetic Oltenia

Data publicării:
greva

Angajaţii Complexului Energetic Oltenia au cerut ca ministrul Energiei să vină să stea de vorbă cu ei. Discuţia nu i-a convins să renunţe la protest.

„Am venit pentru că mă interesează soarta oamenilor, am venit să mă asigur că se întorc cu bine la familii. Greva foamei este de fiecare dată un protest extrem pe care pot să-l înţeleg, având în vedere situaţia tensionată de la companie, în ceea ce priveste o soluţie, eu cred că trebuie să găsim o soluţie consensuală”, a spus Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Minerii spun că vor renunţa la greva foamei numai dacă se va încheia un protocol prin care ministerul să renunţe la decizia de a muta sediul companiei.

- Este foarte greu, după cinci zile de greva foamei, să te trezești în miez de noapte cu ministrul, te așezi la masă, explici punctele de vedere, am solicitat să încheiem un protocol. Nu s-a dorit acest lucru.

- Ceea ce s-a întâmplat în această noapte ne face să înțelegem că se ascund interese mult mai mari, care am putea spune că depășesc chiar nivelul Ministerului Energiei, interesele se pare că sunt atât de mari, că nu-i intersează decât a se ajunge în acel punct.

- I-am zis, prezentaţi-ne avantajele mutării sediului, suntem de acord, pe noi ne interesează siguranţa locurilor de muncă.

În urmă cu două zile, 3.000 de angajaţi au protestat la Târgu Jiu pentru ca sediul Complexului Energetic Oltenia să nu fie mutat. Aici lucrează 15.000 de oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri