Ion Ţiriac, Gelu Voican Voiculescu, Gabriel Cotabiţă şi Mioara Roman, pe lista chiriaşilor statului

Data publicării:
16 2001locuinteraapps-44120

Câteva nume celebre de pe listele persoanelor care deţin locuinţe de serviciu: Ion Ţiriac, Mioara Roman, Gabriel Cotabiţă, Rodica Mandache (care nu au deţinut niciodată o demnitate publică), Mircea Geoană, Adrian Severin, Gelu Voican Voiculescu - persoane care nu mai ocupă funcţii publice, dar ocupă în continuare vilele de protocol.

Lista integrală a chiriaşilor din locuinţele de protocol ale statului
Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de protocol
Situaţia persoanelor fizice care deţin locuinţe de serviciu
Situaţia persoanelor fizice care nu mai deţin demnităţi şi nu mai au dreptul să locuiască în proprietăţile statului

Mircea Geoană şi Mioara Romansunt câţiva dintre cei care au şi datorii neachitate către stat (chirie sau cheltuieli cu întreţinerea).Ei nu sunt singurii în această situaţie; sunt şi alte persoane care au datorii considerabile către stat - nu şi-au plătit chiriile, cheltuielile cu încălzirea, apa sau gazele.

Alte persoane sunt în litigiu cu statul pentru a câştiga dreptul să stea în aceste locuinţe şi motivează că trebuie să rămână în proprietăţile RAAPPS pentru că nu au unde să se mute.

Pe lista persoanelor fizice care deţin locuinţe de protocol se află şi consilierul prezidenţial pe probleme de educaţie Daniel Funeriu şi preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean. În cazul celor doi, cheltuielile pentru ocuparea locuinţelor sunt decontate de stat: „Instituțiile în cadrul cărora sunt angajați chiriașii suportă contravaloarea chiriei, întreținerii și utilităților, dar nu mai mult de 1550 lei/lună, diferența fiind suportată de chiriași”, se arată în documentele citate.

Lista persoanelor care locuiesc în vile sau apartamente ale Regiei Autonome a Protocolului de Stat cuprinde şi nume care nu mai deţin funcţii publice. Respectivele apartamente, spunea premierul Victor Ponta recent, trebuie să fie ocupate doar de demnitari. Marţi, tot el a spus că RAAPPS ar trebui să deţină cel mult 50 de locuinţe de protocol, iar restul ar trebui scoase la vânzare.

Cu toate acestea, la finele anului trecut Guvernul Ponta I a decis să extindă lista şi pentru şefii de departamente, adjuncţii de directori generali şi directorii generali din administraţia de stat.

Cei care nu mai sunt îndreptățiți să ocupe locuința RAAPPS

Potrivit informării Guvernului, sunt doar cinci persoane care nu mai sunt îndreptățite să dețină locuință de serviciu și sunt într-o procedură de evacuare:

Samuel Calotă, fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care plătește pentru un apartament cu 5 camere și una de serviciu, de 215 metri pătrați, aproximativ 750 de euro și 600 de lei, pe chirie și dotări.

Ioan Mircea Pavelescu, fost vicepreședinte în cadrul Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, care pltește pentru o locuință de 5 camere, cu o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați, aproximativ 685 de euro și 575 de lei, pe chirie și dotări.

Dumitru Virgil Orlandea, fost consilier personal la cabinetul lui Ion Ariton, fost ministru al Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, care plătește pentru un apartament de 3 camere, de 50 de metri pătrați, aproximativ 140 de euro.

Daniel Povîrnaru, fost consilier personal la Cabinetul secretarului de stat Bogdan Alexandru Drăgoi din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, care plătește pentru un apartament de 3 camere, de aproximativ 55 de metri pătrați, aproximativ 150 de euro și 453 de lei.

Alexandru Nazare, fost ministru al Transporturilor şi Infrastructurii, care plătește pentru un apartament de 4 camere și o cameră de serviciu, cu o suprafață de aproximativ 160 de metri pătrați, aproximativ 600 de euro și aproape 300 de lei.

Nume sonore

Ion Țiriac - imobil parțial în administrarea RA APPS cu 5 camere - 214,56 mp - 26897,09 de euro.

Mircea Geoană - imobil cu 8 camere - 246,34 mp - 3.195,78 de euro.

Mioara Roman- imobil cu 7 camere, plus două camere de serviciu - suprafață utilă 366,53 mp - 6.204 euro (pretenții+reziliere+evacuare).

Gabriel Cotabiță- apartament cu 3 camere - 78,8 mp - 216,02 euro.

Gelu Voican Voiculescu - imobil cu 7 camere, plus două camere de serviciu - 291,18 mp - 3.488,64 de euro (pretenții+reziliere+evacuare).

Pe listă apar și două persoane decedate: Manea Constantin (decedat) – apartament cu 3 camere + 1 cameră de serviciu - 130,70 mp - 696,1 euro (evacuare și constatate încetare contract închiriere) și Secareș Margareta - apartament 2 camere - 43,38 mp - 129,58 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri