Klaus Iohannis acuză interese electorale în scandalul vilei de la RAAPPS: „Nu am solicitat o locuință și nici nu mi s-a oferit”

Data publicării:
Președintele României, Klaus Iohannis. FOTO: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a avut marți prima reacție după dezvăluirile privind vila de protocol de pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86, pe care RA-APPS o transformă în locuință unifamilială, și despre care Recorder.ro a scris că ar fi pregătită pentru șeful statului după ce își va termina mandatul la Cotroceni. Klaus Iohannis afirmă că nu a cerut și nici nu i s-a oferit o locuință.

„Am observat că există așa o preocupare intensă, dar este o preocupare legată de alegeri, este o preocupare electorală a unora. Nu este o chestiune de actualitate. Eu nu am solicitat o locuință pentru când va fi să fie, nici nu mi s-a oferit. Deci tema pentru mine este una despre care citesc în gazetă”, a declarat Klaus Iohannis marți, la Palatul Cotroceni.

Statul român pregătește, pe repede înainte, o reședință de lux pentru un locatar misterios, a dezvăluit recent publicația Recorder.ro. Este vorba de o cheltuială de 7 milioane de euro din bani publici, necesari doar pentru renovarea și amenajarea unei singure vile, despre care sursa citată susține că ar fi pregătită pentru Klaus Iohannis după ce își termină mandatul la Cotroceni.

Foștii șefi de stat au dreptul, conform legii, la o locuință gratuită, dotată cu un cabinet de lucru, pentru tot restul vieții.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri