Jandarmeria, către cei care vor să-i întoarcă spatele la parada de 1 Decembrie: „Se descalifică ca oameni”

Data actualizării: Data publicării:
politia jandarmeria FB MAI

Mai sunt cinci zile până la evenimentele organizate de 1 decembrie. Oficialii şi o parte a societăţii civile invită la celebrarea Centenarului, dar există şi o altă parte care consideră că 1 Decembrie e momentul potrivit pentru sărbătorirea libertăţii, a unirii împotriva abuzurilor Puterii asupra justiţiei.

În mediul online este mare fierbere pentru organizarea unor proteste antiguvernamentale, iar Jandarmeria Română răspunde provocator acestor iniţiative, numindu-i antiromâni pe organizatorii mişcărilor.

Citește și Adevăratul plan al președintelui. Ce urmărește Iohannis prin blocarea numirii miniștrilor PSD

„Este o opțiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români”, se arată în comunicatul transmis DCNews.

Pe Facebook a fost organizat un eveniment la care și-au exprimat participarea câteva mii de persoane. Potrivit acestuia, românii sunt invitați să se întoarcă cu spatele atunci când la parada militară de 1 decembrie va defila Jandarmeria, în semn de protesta pentru modul violent în care a intervenit la protestul diasporei din 10 august.

De asemenea, Jandarmeria a mai spus că s-a pregătit intens pentru paradă și că astfel de gesturi ofensează în primul rând statul român: „Acești jandarmi poartă drapelul României, poarta drapelul de luptă al unității din care fac parte și au pe haine stema României. Este vorba de mai mult decât o simplă prezență a unor instituții. Este vorba despre statul român și România”.

Instituția și-a exprimat totuși speranța că românii nu vor proceda în acest fel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri