Sari la conținut

Jurnaliști jigniți de primarul Timișoarei

 

Înfrângerea suferită, aseară, de ACS Poli Timişoara pe terenul lui FCSB a venit la pachet cu o nouă reacţie dură la adresa jurnaliştilor a primarului din Timişoara. Nicolae Robu i-a numit "idioţi şi idioate" pe ziariştii care nu au înţeles rolul său în susţinerea echipei de primă ligă. Nu e prima dată când Nicolae Robu are o astfel de ieşire la adresa presei.

Reacţia primarului din Timişoara a venit prin intermediul unui comunicat de presă trimis către Poli Timişoara şi postat pe pagina de Facebook a clubului.

„În privinţa "finanţatorului": nu vă luaţi după tot felul de idioţi/idioate care se pretind jurnalişti, fără a avea nimic în comun cu această profesie şi care vă intoxică doar cu fabulaţiile minţilor lor.”

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „N-am ce să comentez, asta e părerea mea despre unii care nu sunt jurnalişti... Pe cei care nu au destulă logică ca să înţeleagă acest text îi priveşte cum interpretează, este foarte clar.”

Primarul a precizat că nu se referă la jurnalişti în general.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei: „Eu n-am treabă cu jurnaliştii care sunt jurnalişti, dar nu oricine care scrie undeva şi se pretinde jurnalist chiar şi este.”

Jurnaliştii din Timişoara spun că primarul îi acuză mereu că sunt finanţaţi de diverse persoane sau grupuri de interese.

Otilia Galescu, jurnalist deBanat.ro: „Nu mi se pare normal să fiu trasă la răspundere pentru ce scriu şi nu mi se pare normal să fim luaţi la trei păzeşte de primar.”

Otilia Galescu, jurnalist deBanat.ro: „Sunt exact doi ani de când ne-a spus într-o conferinţă de presă că nu ne putem apropia de şireturile lui. A mai avut o postare pe Facebook în care spunea, de exemplu, că opţiunea jurnaliştilor de a face parte din corul idioţilor ne aparţine.”

România nu este singura ţară în care politicienii atacă jurnaliştii în diverse moduri. Recent, preşedintele ceh, Miloş Zeman, a fluturat prin faţa reporterilor o mitralieră de jucărie, primită cadou, pe care scria "pentru jurnalişti".