Sari la conținut

Localitatea din România fără biserică. Preotul a improvizat un altar în Noaptea de Înviere

Au reuşit să meargă, totuşi, să ia lumină, pentru că preotul din sat a impovizat un altar într-o şcoală. Preotul Valentin Şerban de-abia a ieşit de pe băncile şcolii. De Paşte trebuia să oficieze prima sa slujbă, dar nu a avut unde pentru că în sat nu există biserică. Astfel că a improvizat, pe holul şcolii din sat, un mic altar.

„Slujba Învierii deocamdată nu o putem face, deoarece este un demers, sfintele vase, sfântul antimis, fără acestea nu se poate oficia Sfânta Liturghie”, a spus preotul Valentin Şerban.

„Sunt la început de drum, am nimerit în această localitate unde nu avem nici biserică, oamenii şi ei sunt foarte împrăştiaţi pentru că sunt mutaţi aici”, a mai spus preotul. Câmpu Mare este un sat nou, locuit doar de 8 ani, după ce aici au fost strămutaţi localnicii dintr-un sat al unei comune vecine în urma alunecărilor de teren.

Autorităţile le-au ridicat case, dar atât! Nu au apă, nu au canalizare şi cu atât mai puţin o biserică sau un cimitir. Este primul an când edilul comunei a făcut demersuri la Mitropolia Olteniei pentru a improviza o biserică în şcoală. Viaţa celor 150 de familii s-a schimbat acum 8 ani când satul lor a fost înghiţit de pământ. Atunci au fost mutaţi din Roşia de Amaradia, în comuna vecină, Albeni. De atunci spun că au fost uitaţi de toată lumea.