Preşedintele Traian Băsescu a graţiat o femeie condamnată pentru furt, mamă a şase copii

Data publicării:
traian basescu declaratie despre bercea mondial - presidency

Foto: presidency.ro

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de graţiere a Garofiţei Mocanu pentru restul rămas neexecutat din pedeapsa de 3 ani de închisoare, aplicată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Decizia preşedintelui Traian Băsescu are la bază „motive umanitare”, se arată în comunicatul citat de Mediafax. Garofiţa Mocanu este mamă a şase copii cu vârste cuprinse între un an şi 11 ani.

Ea este cea de-a treia femeie graţiată anul acesta de şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a mai graţiat, pe 8 septembrie, o femeie bolnavă, în vârstă de 72 de ani, condamnată pentru corupţie, subliniind că a făcut public acest lucru deoarece nu vrea ca presa să-l critice pentru că a graţiat o persoană coruptă.

Tiron Jana, născută în 1942, a fost condamnată prima dată la doi ani cu suspendare în 1992 şi a doua oară la patru ani cu executare în 1997, dar nu a executat pedeapsa deoarece "certificatele de la dosar arată că a fost operată de neoplasm mamar, că are ciroză hepatică, abdomen operat, insuficienţă cardiacă, diabet zaharat", a explicat Traian Băsescu.

O altă femeie, mamă a cinci copii, a fost graţiată de şeful statului, pe 3 iunie. Angelica Lican mai avea de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi şase luni pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri