Video Tramvaie folosite ca ghene de gunoi, cârciumi mobile sau chiar toalete. Ce găsesc angajații STB în autobuze la sfârșitul zilei

Data actualizării: Data publicării:
femeie de serviciu tramvai
Tramvaie folosite ca ghene de gunoi, cârciumi mobile sau chiar toalete. Foto: Captură Digi24

Asaltul gunoaielor în București și în tramvaie. Într-o lună, bucureștenii care merg cu transportul în comun lasă în tramvaie și autobuze o tonă de gunoi. Tramvaiele sunt pentru unii ghene de gunoi. Uneori chiar și cârciumi mobile, sau chiar toalete artizanale.

Dacă imaginile acestea ți-ar fi doar povestite de-un amic, ți s-ar părea, probabil, doar vorbe de șuetă cu iz fantasmagoric. Spre nefericirea Bucureștiului și-a bucureștenilor educați, sunt imagini reale, filmate deunăzi în depoul Militari.

- Mereu găsiți mizerie așa?
Om de serviciu: Da, mizerie mare! Mai găsim și coji de semințe! Grămezi!
- Ce aruncă cel mai des?
- Hârtii! Hârtii și PET-uri. Și cutii de băuturi. De bere, de cola...
- Se mai bea în tramvaie?
- Aaaa... Normal! Mai ales noaptea!

- De băut, se mai bea în tramvaie?
Vatman: Nu puțin!
- Noile PUB-uri?
- Se poate spune! Și vagoane de dormit...

- Cam cât gunoi strângeți într-o lună de zile?
Marian Tatu - șef depou Militari: În general, undeva la... 20 de metri cubi! 20 - 25 de metri cubi, pe lună, de gunoi!
- Enorm!
- Destul de mult, da!
- Doar aici la depoul acesta!
- La Militari, da!
- Câte tramvaie vin aici?
- 33 de tramvaie, zilnic, care sunt în circulație!

Femeie de serviciu: Nu vrem deloc să fim civilizați!
- Dar de ce nu vrem? Din ce cauză?
- Ce să zic? Dacă zic acum ceva, jignesc. Mai bine tac!

Seara, când artizanii mizeriei merg relaxați la culcare, o mână de salariați în schimbul trei le strâng gunoiul în fărașe, spală și igienizează scaune, bare, podele. Să fie curat și decent dimineața pentru oraș și pentru călători. Doar că târziu în noapte, povestea se repetă... Și se tot repetă... Ieri, la autobaza Militari, mizeria colectată din autobuze a umplut un... căruț!

Adrian Criț - director STB: Din păcate, zic eu, că doar prin măsuri coercitive se poate regla treaba asta. Transportul public e al locuitorilor. E al locuitorilor orașului. Și beneficiarii lui trebuie să aibă calitate. Zilnic, mijloacele de transport în comun se curăță, se spală, se igienizează. Cetățeanul, ca-n orice țară civilizată, trebuie să fie conștient de faptul că nu poate să-și lase produsele pe care le utilizează în mijloacele de transport în comun.

Tona de gunoi adunată lunar de STB din mașini și tramvaie cântărește cât 20 de mii de PET-uri de doi litri. Iar pentru o capitală cu pretenții europene, cifra este nu mare, ci enormă.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri