Sari la conținut

Un câine poliţist a fugit de la serviciu

Instructorul lui Ringo l-a iertat deja pentru evadare şi cei doi sunt din nou cei mai buni prieteni. Iar efectivul poliţiei este complet acum.

Câinele Ringo are 6 ani, lucrează din 2009 la poliția din Hârlău. Săptămâna trecută a fugit. După câteva zile, a fost găsit în zona de antrenament de un localnic din comuna Deleni, care l-a ținut acasă pentru câteva zile. Acesta, aflând ulterior de căutările pe care le face poliția, i-a anunțat pe cei de la Poliția din Hârlău și astfel câinele s-a reîntors la locul de muncă”, a explicat Mădălin Țăranu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție.

Evadarea a fost posibilă după ce Ringo a forţat gardul de sârmă al padocului unde locuia. Un localnic l-a găsit hoindărind pe câmp şi l-a dus acasă, unde câinele poliţist a fost bine primit.

Soţia bărbatului care a găsit câinele a povestit că animalul nu a fost deloc agresiv şi că, prin urmare, copiii s-au ataşat de el.

După câteva zile, noii stăpâni ai câinelui au văzut un afiş care anunţa dispariţia unui câine poliţist. Şi-au dat seama că e momentul să se despartă de noul membru al familiei. Au cerut, în schimb, un alt căţel.

Acum, când totul s-a terminat cu bine, poliţiştii din Hârlău trebuie să lucreze serios la imaginea lor pentru ca localnicii să uite că au pierdut câinele de urmă.