Vântul puternic din Capitală a doborât 34 de copaci și 7 stâlpi

Data actualizării: Data publicării:
copaci-bucuresti-2

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov au avut, până sâmbătă dimineaţă, 130 de intervenţii după ce, din cauza vântului puternic, 34 copaci şi 7 stâlpi au căzut, iar mai multe table au fost desprinse de pe acoperişuri. Ca urmare, au fost avariate 27 de autoturisme.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că au fost gestionate 130 de intervenţii ca urmare a fenomenelor meteo din Bucureşti şi Ilfov.

Astfel, au fost avariate 27 de autoturisme. Din cauza vântului, au căzut 34 de copaci şi 7 stâlpi, au fost 59 de intervenţii pentru degajarea elementelor de construcţii desprinse, 17 cabluri rupte şi 13 panouri publicitare desprinse.

Pe bulevardul Ion Mihalache, un pom a căzut pe carosabil şi pe şinele de tramvai, o situaţie similară fiind pe bulevardul Mărăşti. Pe Aleea  Obcina Mică, un pom a căzut pe patru autoturisme, iar pe bulevardul 1 Decembrie 1918 s-a intervenit pentru îndepărtarea unor table desprinse.

Schimbarea bruscă a vremii a făcut ravagii în Capitală

Mai bine de o oră, 12 tramvaie au fost blocate pe Podul Grant din Capitală, după ce rafalele de vânt au rupt liniile de tensiune. Unii călători au luat-o pe jos, pe şine, alţii au aşteptat răbdători să se rezolve problema.

Au fost probleme şi în ţară din cauza viscolului. În centrul oraşului Câmpulung un acoperiş de tablă a fost smuls de vântul puternic şi aruncat pe două maşini parcate în apropiere. Pe autostradă, între Sibiu şi Sebeş, şoferii abia dacă vedeau la câteva zeci de metri, iar în Gorj, în zona montană, drumarii au ieşit la treabă cu 11 utilaje, ca să evite blocarea drumului.

Frigul și viscolul vor face ravagii și în weekend, vremea începând să se încălzească duminică. Luni ne vom bucura din nou de primăvară cu temperaturi de până la 10 grade, anunță meteorologul Viorica Dima.

Surse: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri