VIDEO. În centrul Craiovei „au răsărit” palmieri. Cum s-au adaptat la clima Olteniei

Data publicării:
palmieri
În centrul Craiovei „au răsărit” palmieri. Foto: Captură Digi24

În centrul Craiovei au răsărit... palmieri. Pe mijlocul unuia din bulevardele principale ale orașului au fost plantați brăduți ornamentali și palmieri. Culmea, au fost puși de numai două zile și deja unele frunze sunt îngălbenite. Specialiștii susțin însă că așa este normal. Și pentru a rezista mai mulți ani, i-au pus special în ghiveci pentru a-i putea muta, la iarnă, într-o seră.

Așa arată în acest moment zona verde a unuia dintre principalele bulevarde ale Craiovei. Printre brăduți ornamentali a fost plantat un... palmier. Unul din cei 35 care vor înfrumuseța de acum înainte zona centrală a Craiovei. Localnicii nu cred însă că plantele vor rezista foarte mult.

-Da, rezistă? O să reziste la iarnă?
-Deja... dar nu sunt plantați de mult... de câteva zile...
-Și deja s-au îngălbenit.
-Asta e!

-Credeti ca rezistă la noi palmierii?
-Să vedem, nu știu sigur!

Reporter: Am văzut că are multe frunze în vârf acolo uscate. E vreo problemă?

Nicoleta Tucă, inginer RADPFL Craiova: Nu e nicio problemă. Așa arată planta, se udă suficient... Și acest palmier, de exemplu... Așa a fost ținut în seră. Noi avem achiziționați de peste 8 ani de zile. În fiecare primăvară îi scoatem pe centrul vechi, iar toamna îi băgăm în sere.
-Dar așa este normal, așa trebuie să arate frunza?
-Așa e frunza. Și în țara lor de origine în același mod arată frunza.

Muncitorii încă mai lucrează la amenajarea scuarului dintre cele 2 sensuri de mers de pe bulevard. Lucrările vor fi finalizate abia peste o lună.

Lia Olguța Vasilescu, primar Craiova: După ce vor fi finalizate plantările de copăcei, va veni firma care are contract cu noi și care va ilumina toți acești copaci care sunt plantați pe partea mediană.

Toți copacii plantați sunt în ghiveci, iar la iarnă vor fi mutați în sere. În locul lor vor fi aduși niște brăduți.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri