Statuia lui Hercule, în mărime naturală, descoperită în sistemul de canalizare din Roma

Data publicării:
statuie hercule
Statuia lui Hercule descoperită loa Roma, în mărime naturală. Foto: Facebook / Parcul Appia Antica

Statuia de marmură în mărime naturală a lui Hercule a fost descoperită în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare dintr-un parc din capitala Italiei, transmite vineri agenţia ANSA.

Parcul Appia Antica a anunţat pe Facebook că "Parco Scott ne-a rezervat o mare surpriză - o statuie de marmură, în mărime naturală, pe care, datorită prezenţei bâtei şi a blănii de leu care îi acoperă capul, o putem identifica cu siguranţă cu fiind o reprezentare a lui Hercule".

Statuia a fost deswcoperită în apropierea bornei ce marchează a doua milă a vechii Via Appia, faimosul drum istoric care solicită înscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

„Regiunea, în mod natural frumoasă, este și o zonă de „interes arheologic”: ne aflăm de fapt lângă mormântul lui Priscila la al doilea kilometru al Via Appia Antica. Lucrările de terasament, care au ajuns la 20 de metri sub nivelul străzii, sunt monitorizate permanent de un arheolog, coordonat de oficialii Parcului Arheologic Appia Antica”, se mai arată în postarea pe rețeaua socială.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri