Foto Trei bărbați în uniforme militare au încercat să intre în România cu material folosit la fabricarea bombelor

Data actualizării: Data publicării:
Vama Siret
Inspectorii de la Vama Siret au descoperit într-un micorbuz muniţie şi substanţe dopante cu grad de mare risc. Foto: Poliția de Frontieră

Vameșii de la Biroul Vamal de Frontieră Siret au descoperit într-un microbuz care intra în România elemente de muniţie şi substanţe dopante cu grad de mare risc, informează Autoritatea Vamală Română. Este vorba despre o bucată de TNT (trinitrotoluen, material folosit la fabricarea bombelor) inscripționat cu caractere slavone, 3 fiole cu morfină și un cartuș pentru pistolul mitralieră AK74. Cei trei bărbați din micorbuz erau echipați în haine militare.

Pasagerii aveau pașapoarte emise de autoritățile spaniole.

Foto: Autoritatea Vamală Română

"Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Siret - Direcţia Regională Vamală Iaşi, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, aflat pe sensul de intrare în ţară, au identificat următoarele bunuri ascunse, în vederea sustragerii acestora de la vămuire: 1 bucată calup de formă paralelipipedică din material solid, cu o parte lipsă, suspicionată a fi TNT, cu inscripţie în limba slavonă, cu orificiu circular în zona mediană, fără mijloace de iniţiere, cu dimensiunile 10/5/5,5 cm; 1 bucată cutie cu 3 fiole cu substanţă lichidă cu inscripţia morfină, soluţie injectabilă, 10mg/ml, de 1 ml; 1 bucată cartuş letal calibru 5,45/39 mm - pentru pistolul mitralieră AK74.", se menţionează într-un comunicat emis de Autoritatea Vamală Română. 

Conform sursei citate, bunurile au fost predate organelor de cercetare competente, în vederea continuării cercetărilor. 

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri