Un bărbat din Botoșani va face 10 luni de închisoare, după ce câinele său a atacat o vecină

Data publicării:
barbat in inchisoare
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Botoșani a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare, după ce câinele său a atacat o femeie. Fapta a avut loc în 2021, iar victima, vecină cu individul, s-a constituit parte vătămată în dosar. Bărbatul este acuzat "de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane", scriu jurnaliștii de la știri.botosani.ro.

Bărbatul de 38 de ani din comuna Bilca, județul Botoșani, deținea mai mulți câini agresivi, din cauza cărora se certa des cu vecinii.

În martie 2021, unul dintre câinii lui a atacat o femeie, vecină cu bărbatul. Individul a fost reținut atunci pentru 24 de ore, iar pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru "de neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane".

Din cauza rănilor  suferite, femeia s-a constituit parte vătămată în procesul care a urmat și care s-a finalizat cu condamnarea individului la 10 luni de închisoare cu executare.

Sentința a rămas definitivă la Curtea de Apel Suceava luni, 8 ianuarie 2024, zi în care condamnatul a fost ridicat de la domiciliu de polițiști.  Bărbatul își va ispăși pedeapsa în Penitenciarul Botoșani, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri