Voiculescu, întrebat de ce nu a fost la conferința de presă cu Cîțu și Arafat: „Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers”

Data actualizării: Data publicării:
Vlad CVoiculescu face declarații la sediul Guvernului.
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, spune că nu a fost invitat să participe la conferința de presă care a avut loc luni seara la Guvern, după tragedia de luni seara, de la spitalul „Victor Babeș”, unde 3 pacienți au murit după o defecțiune la unitatea mobilă ATI. Conferința a fost susținută de premierul Florin Cîțu și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Cred că premierul l-a invitat pe dr. Raed Arafat la conferința de presă pentru că el este implicat direct în operarea acestei unități mobile de Terapie Intensivă, să ofere toate detaliile tehnice. Dacă m-ar fi invitat, aș fi mers, dar înțeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe Raed Arafat și cred că explicațiile de ieri au fost binevenite”, a spus Vlad Voiculescu într-o conferință de presă organizată la aproape 24 de ore de la incident.

Trei pacienţi COVID au murit luni seara după o defecţiune la unitatea mobilă de terapie intensivă la Institutul Victor Babeș din Bucureşti, care a dus la oprirea alimentării cu oxigen a pacienţilor.

Din primele informaţii, tragedia a avut loc după o creştere bruscă a presiunii în instalaţia de oxigen la care era conectat TIR-ul, care a dus la blocarea completă a ventilatoarelor la care erau conectaţi cei opt pacienţi aflaţi în acel moment în TIR-ul ATI.

Alți 5 pacienți au fost transferați la alte spitale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri