Asasinul de camionagii. Cum a reușit un criminal în serie să scape de poliție timp de aproape un deceniu

Data actualizării: Data publicării:
Adesh Khamra
Adesh Khamra

Poliția din India a arestat un bărbat care a ucis 33 de șoferi de camion în ultimii opt ani.

Adesh Khamra
Adesh Khamra

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost capturat recent în orașul Bhopal, capitala statului indian Madhya Pradesh, relatează Newsweek, care citează AP.

Potrivit Associated Press, făptașul a spus că motivul pentru care a săvârșit crimele a fost unul financiar. După ce ucidea victimele, bărbatul le fura camioanele și bunurile, pe care apoi le vindea.

Times of India l-a identificat sub numele Adesh Khamra, fost vânzător într-un magazin de haine din Bhopal.

Crimele ar fi început în 2010, notează ziarul indian.

Numele lui Khamra a ieșit la iveală pe măsură ce poliția, investigând mai mulți suspecți în diverse cazuri de crimă, a dat peste un cerc de complici care l-a ajutat pe bărbat să comită cele 33 de omucideri.

Acum, polițiștii suspectează că indianul ar fi șeful unei bande de criminali care atacă șoferii de camioane, a precizat ofițerul Rahul Kumar Lodha.

Cum proceda criminalul? Potrivit relatărilor ofițerului Lodha, bărbatul se împrietenea cu șoferii în restaurantele de pe marginea șoselelor și le strecura în mâncare somnifere. După care, îi conducea pe șoferii pe jumătate adormiți spre camioanele lor. Odată adormiți aceștia, criminalul se urca la volan și conducea până într-o zonă izolată, unde apoi îi strangula. Pentru a îngreuna munca investigatorilor, bărbatul își dezbrăca victimele înainte de a se descotorosi de cadavre lor în râpe ori în canale de irigații.

De asemenea, Khamra nu acționa doar într-un stat indian. Polițiștii au găsit cadavre în Maharashtra, Utar Pradesh, Chhattisgarh și Odisha. Faptul că asasinul a acționat pe mai multe arii geografice a făcut și mai dificilă munca polițiștilor de a-i da de urmă.

Poliția consideră că numărul crimelor ar fi mult mai mare.

Rahul Kumar Lodha îl descrie pe Khamra ca fiind total lipsit de vinovăție. „Nu are niciun regret pentru ceea ce a făcut. Îl interogăm acum cu ajutorul psihologilor”, a explicat ofițerul, citat de Hindustan Times.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri