Amnistia acordată de Fisc expiră peste o săptămână

Data publicării:
anaf ghisee fisc

Contribuabilii care înregistrează obligații fiscale la bugetul general consolidat și care sunt achitate până la data de 31 martie 2016 vor beneficia de anularea penalităților de întârziere și a unei cote de 54,2% din dobânzi, potrivit unui material realizat de consultantul fiscal, Adrian Bența.

Contribuabilul interesat trebuie să depună o cerere la organul fiscal, să achite obligațiile curente, respectiv trebuie să aibă depuse toate declarațiile fiscale aferente perioadei actuale.

Contribuabilul interesat în a beneficia de facilitatea fiscală își exercită dreptul de a obține amnistia fiscală prin depunerea unei notificări la organul fiscal competent. Elementele minime ale acestei notificări sunt: datele de identificare ale contribuabilului, obiectul notificării respectiv intenția de a beneficia de aplicarea facilității, data și semnătura contribuabilului. În termen de cel mult 5 zile lucrătoare organul fiscal competent emite decizia amânării la plată a accesoriilor.

La momentul acordării facilității contribuabilul va plăti restul de dobândă, adică 45,8%.

Cererea pentru anularea sumelor șterse se depune până în data de 30 iunie 2016. Potrivit prevederii inițiale se acordă și o anulare în parte, de 77,1%, a majorărilor de întârziere.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri