Bernie Ecclestone, fostul șef Formula 1, a pledat vinovat în dosarul privind frauda de peste 460 de milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0813073921
Sursa foto: Profimedia Images

Bernie Ecclestone, fostul șef al Formulei 1, și-a recunoscut vinovăția după ce a fost acuzat de fraudă. Procurorii susțin că miliardarul, în vârstă de 92 de ani, nu a declarat suma de peste 400 de milioane de lire sterline (aproximativ 460 de milioane de euro) deținută într-un cont din Singapore, scrie BBC. 

Ecclestone, în vârstă de 92 de ani, și-a schimbat declarațiile date de-a lungul timpului. Deși a susținut mereu că e nevinovat, fostul șef Formula 1 a pledat acum vinovat.

"Mă declar vinovat", a spus fostul șef al Formulei 1 în fața judecătorilor de la Southwark Crown Court din Londra. 

Miliardarul e acuzat că nu a declarat statului existenţa unui fond de investiţii din Singapore cu un cont bancar în care ținea peste 400 de milioane de lire sterline, adică peste 460 de milioane de euro.

Bernie Ecclestone susţinea că a „înființat doar un singur fond, acesta fiind unul în favoarea fiicelor sale”. Bernie a negat că ar fi beneficiarul altui fond de investitii, din Regatul Unit sau din afară, care nu are legatură cu cel al fiicelor.

Procurorul de caz a spus, în fața judecătorilor, că inculpatul Ecclestone a oferit, în timpul procesului, cu bună-știință un răspuns „mincinos sau înșelător”, atunci când a spus că nu deține conturi în afara Marii Britanii.

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri