C.P. Tăriceanu propune alternativă la creșterea accizei la carburant: îmbunătățirea colectării taxelor

Data publicării:
5200b08595f9cfe16e000000

Din punctul meu de vedere, mai util ar fi fost, ținând cont de uriașa evaziune care are loc în România, ca Guvernul să încerce să amelioreze încasările la buget printr-un efort concertat, făcut de ANAF cu celelalte instituții ale statului, fără a fi nevoie să pună o acciză suplimentară. Înainte de a introduce o taxă nouă, aș încerca să văd dacă nu există resurse în altă parte. În opinia mea, resurse sunt”, a precizat Tăriceanu.

Acesta a vorbit și despre decizia lui Traian Băsescu de a respinge înțelegerea cu Fondul Monetar Internațional din cauza accizei la carburanți.

După părerea mea, motivația gestului președintelui este una pur politică și extrem de contestabilă. Trebuie să facem un recurs la memorie, și nu cred că este foarte complicat. În 2009, când efectele crizei începeau să se facă simțite Guvernul Boc nu a întreprins nicio măsură de reducere a cheltuielilor pentru că urmărea un scop politic, pe care văd că președintele îl invocă astăzi, la rândul lui. Dacă scopul politic de astăzi este condamnabil, nu văd de ce nu ar fi condamnabil și ceea ce a făcut Guvernul Boc atunci, doar pentru a asigura realegerea președintelui Băsescu. Premierul a făcut astăzi un gest logic în această situație, să încerce să deblocheze impasul printr-o întâlnire cu președintele și cu cei implicați în acordul cu FMI”, a spus politicianul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri